Bohemia Story

Bohemia Story v Metropolis

Bohemia příběh
Co najdete a co nenajdete
Autorská práva
Jak se dostat do města

Bylo nebylo. Nejdřív vůbec nebylo, pak bylo, a pak zase nebylo, ač to vypadá, že bylo a je.
Virtuální město Bohemia.
Město, které je místem více než městem. Místo, které tvoří ti, kdo ho užívají. Lidé.
Lidé přicházejí, rostou, mění se a odcházejí, přecházejí nebo scházejí. Nebo se scházejí jinde. Na jiných místech, která už nejsou tím původním místem. Natož pak městem.
Zůstávají vzpomínky, obrazy v mysli, pocity, fotky… útržky reality, obvykle s nádechem dorůžova.
Vzpomínky na lidi, kteří se bavili, tvořili, měli se rádi, nenáviděli se, potkávali se a rozcházeli se. Rodili se a umírali. Milovali se, stěhovali se a pořizovali si potomky. Tady i tam.

Tak, jako uchováváme fotografie dávno minulých dnů, tak můžeme uchovávat i virtuální místa. Nejen v mysli. Hmatatelně. Na vlastní pixely, na vlastní avataří kůži, oči a uši.

Tak vznikla replika kousku virtuálního města Bohemia. Otisk minulosti, uchovaný na médiu současnosti.
Už v něm nepotkáte ty stejné avatary ani jejich loutkovodiče, neuslyšíte ty stejné zvuky a neuvidíte ty stejné pixely.
Ten chybějící kousek k dokonalé kopii je ve vaší hlavě, ve vašich vzpomínkách. A nebo tam není:)

Co najdete a co nenajdete

Replika náměstí města Bohemia vychází z různých verzí města v letech 2007-2010. Nejedná se o kopii, ať už legálně či nelegálně pořízenou. Ač na první pohled může náměstí vypadat stejně, není stejné v žádných částech, je pouze podobné. Okolí náměstí je zcela rozdílné od verze v SL.
Ke správnému zobrazení regionu je nezbytný prohlížeč, který zobrazuje meshe. I pro starší počítače je vhodný rychlý jedničkový prohlížeč Singularity, případně Firestorm ve verzi pro Opensim, nebo jiný prohlížeč dle vašeho výběru.
Na náměstí najdete okolo 100 fotografií z historie, od stavby virtuálního města v Second Life v roce 2007 a jeho různé verze do roku 2010. V jiné galerii si můžete prohlédnout stavbu repliky náměstí v OpenSimu až do jeho finální verze.
V regionu najdete freebie položky – celkem 12 mesh stromů v různých variantách a barevných vzorech, a meshový hospodský stůl a židle se základní opensim sedací animací.
V regionu funguje Vivox Voice, tedy voice služba tak, jak ji znáte ze Second Life, a je dostupná v každém aktuálním prohlížeči.

Autorská práva

Autorem všech položek v regionu jsem já. Žádný z objektů nevznikl kopií, legální či nelegální, žádných objektů ani textur v Second Life. Jedinou výjimkou je replika věže se vstupní bránou, jejíž primy (ne textury) jsou vyexportovány ze Second Life, kde jsem jejím autorem také já.
Veškeré textury a obrázky jsou mým dílem, nebo jsou použity textury volně dostupné a legálně použitelné zdarma.
Při tvorbě všech položek v regionu nedošlo k porušení žádných autorských práv známých ani neznámých autorů.
Není-li uvedeno jinak, autorem všech 3D objektů jsem já. Některé mesh objekty jsou vytvořeny částečně z 3D objektů dostupných zdarma k volnému použití. Všechny takové objekty jsou označeny v popisu objektu.

Freebie položky, jejichž autorem jsem já, jsou volně k použití v kterémkoli virtuálním světě vytvořeném pomocí technologie OpenSimulator. Jedná se o mesh položky, v některých světech může být zakázáno importovat objekty, pokud nejste jejich autorem.
Second Life je ochrannou známkou společnosti Linden Research, Inc.

Jak se dostat do města

Replika náměstí na motivy virtuálního města Bohemia se nachází v ve virtuálním světě Kitely. Do něj se můžete dostat se svým avatarem z jiného virtuálního světa, který umožňuje hypergrid cestování, nebo si zde můžete avatara zaregistrovat.
Region je nyní součástí univerzitního projektu a najdete ho pod názvem Faculty of Education Palacky University
Hypergrid odkaz: grid.kitely.com:8002:Faculty of Education Palacky Uni

Second Life™ and Linden Lab® are trademarks or registered trademarks of Linden Research, Inc. All rights reserved. No infringement is intended.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>